martes, 24 de noviembre de 2009

DON TURKEY'S PREVIOUS: LAS PREVIAS DE DON PAVO


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Each turkey is ready to be a character in a grand celebration, you must have a "pre" worthy of his inauguration. Those distant days when my mom 6 months raised their black turkey with alfalfa and corn pure Chinese onion. The day before the meeting with the fire the animal was gently drunk with a generous glass of Pisco, slain by fellow bar, plucked and seasoned in the act.

That no longer exists. Now the turkey it to grow in 90 days and we deliver it sometimes frozen 1 year before ...!!! So properly thawed considerably improve its flavor.

To begin choose a turkey of 10 to 12 kg. Less than 10 kg is likely to be turkey female(male turkeys are the most tasty). Over 12 kg. be difficult to cook and seasonings they will not penetrate. Remove wrapper and place it for 5 minutes over a jet of cold water. Then get a pot where the turkey, take a good hot tub and add 2 kg. kitchen salt. and leave until the next day, moving about 4 or 5 times.The next day remove the giblet bag that should be on the inside. Allow another hour. Wipe dry with a clean cloth. I hang on the wings (like clothing) for the last resom squirts water and blood. NEVER RINSE. Then get 1 / 2 cup of a good Peruvian Pisco and give a good baptism while preparing the dressing. So far the previous
 
EN ESPAÑOL: LAS PREVIAS DE DON PAVO:


Todo pavo que se aliste para ser el personaje de una gran celebración, debe tener unos "previos" dignos de su investidura. Lejanos esos dias en que mi mamá criaba 6 meses su pavo negro con puro maíz alfalfa y cebollita china. El dia anterior al encuentro con el fuego el animalito era dulcemente embriagado con una generosa copa de Pisco, degollado por sus compañeros de bar, desplumado y sazonado en el acto.
Eso ya no existe. Ahora el pavo lo hacen crecer en 90 dias y nos lo entregan congelado a veces ¡¡1 año antes...!!! De modo que descongelarlo adecuadamente mejorará notablemente su sabor.

Para comenzar escojan un pavo de 10 a 12 kg. Menos de 10 kg es probable que sea pavita (los pavos machos son los más sabrosos). Mas de 12 kg. será dificil de cocinar y los aderezos no llegarán a penetrar. Saque el envoltorio y pongalo por 5 minutos sobre un chorro de agua fria. Luego consiga un recipiente donde el pavo tome un buen jacuzzi y agregue 2 kg. de sal de cocina. y deje hasta el dia siguiente, moviendo unas 4 o 5 veces.Al dia siguiente retire la bolsa de menudencia que debe haber en el interior. Deje una hora más. Seque con un paño limpio. Yo lo cuelgo de las alas (como si fuera ropa) para que chorree el ultimo resomo de agua y sangre. NUNCA ENJUAGAR. Luego consigan 1/2 taza de un buen Pisco Peruano y denle un buen bautizo mientras preparan el aderezo. Hasta aquí los previos

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